Rolex Cosmograph Daytona ref.116520

Το Chronicle του Daytona είναι μια σύντομη ιστορία της Daytona. Δοκίμασα διάφορα από προσωπική περιέργεια για τη γοητεία του Daytona, αλλά συνειδητοποίησα τη μοναδική γοητεία του σιγά σιγά καθώς άγγιξα το πραγματικό για πολλές απόψεις και κριτικές από μέλη.

rolex watches
Όταν μιλάμε για το Daytona, λέμε συχνά ότι είναι ένα ρολόι που διαθέτει δημοφιλή «χρόνο αναμονής τουλάχιστον ενός έτους» και ότι αν το αγοράσετε σε πλήρη τιμή, μπορείτε να το πουλήσετε χωρίς μεγάλη ζημιά στο γκαράζ. Αυτές είναι λέξεις που περιγράφουν καλά το Daytona, αλλά εκτός από τις ιστορίες γύρω από ένα τέτοιο ρολόι, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο ίδιο το ρολόι Daytona. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τι είναι αυτά.Ρεπλικα Ρολογια
Το Daytona είναι το μόνο σύνθετο ρολόι που διατίθεται αυτή τη στιγμή από τη Rolex. Η Rolex κατασκευάζει ρολόγια που «φορούνται και χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή» χωρίς να κατασκευάζει ρολόγια όπως Tobilon ή διαρκή ημερολόγια. Ακόμη και μικροί κατασκευαστές κυκλοφορούν περιστασιακά ρολόγια όπως το Tobylon ως εκδήλωση, κάτι που δεν βρίσκεις σε αυτόν τον ταπεινό κατασκευαστή. (Μπορεί να μην σας ενδιαφέρει) Ο χρονογράφος είναι μια από τις λιχουδιές που δεν μπορείτε να φάτε αν δεν σταθείτε σε μια μεγάλη ουρά σε αυτόν τον κατασκευαστή που κάνει τεράστιες εκπτώσεις με ένα απλό μενού ώρας + ημερομηνίας ή GMT.
Ο αυτόματος χρονογράφος Cal.4130 είναι λίγο μοναδικός σε σύγκριση με την αυτόματη κίνηση της replica Rolex (Cal.3135). Σε αντίθεση με το 3135, που δεν ακούει την περιστροφή του ρότορα (δεν χρησιμοποιούνται ρουλεμάν), μπορείτε να ακούσετε την περιστροφή του ρότορα όπως κάθε ρολόι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια κατασκευή με ρουλεμάν, ένας από τους τρόπους για να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο Rolex. Εάν αντικαταστήσετε το Daytona για το εάν βγάζει ήχο όταν κουνάτε το ρολόι, θα λάβετε μια λανθασμένη απάντηση, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί.
Το ξεκίνημα και το σταμάτημα του χρονογράφου που κάνει τον χρονογράφο και τον χρήστη να συμπονούν. Το αίσθημα της χειραγώγησης για συμπάθεια παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο στην εντύπωση του χρονογράφου. Το 4130, το οποίο χρησιμοποιεί τροχό στήλης, εγγυάται μια αρκετά αξιοπρεπή αίσθηση στο δάχτυλο. Κατά την εκκίνηση, ο δείκτης του χρονογράφου είναι σταθερός και αρχίζει να περιστρέφεται αργά. Ακόμη και όταν σταματά, ανταποκρίνεται γρήγορα σε εντολές διακοπής χωρίς να κουνιέται ή να αναπηδά. Αισθάνεται λίγο ελαφρύ κατά την επαναφορά, αλλά δεν φαίνεται να ανησυχεί όταν ακούτε την αναπνοή της Daytona.
Η λειτουργία είναι απλή και, καθώς δεν υπάρχει παράθυρο ημερομηνίας, η κορώνα τύπου βίδας χαλαρώνει και τυλίγεται χειροκίνητα και ο χρόνος ρυθμίζεται αφαιρώντας ένα βήμα. Η τάση κατά την περιέλιξη του κύριου ελατηρίου και η αίσθηση κατά τη ρύθμιση του χρόνου μπορούμε να πούμε ότι είναι βαριά. Πράγματι μέτρησα το σφάλμα όταν το φορούσα και παρόλο που μπορεί να υπάρχει λόγος ότι είναι πιστοποιημένο με χρονομέτρηση ρολόι, έδειξε σφάλμα 0 δευτερολέπτων σε 3 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να ειπωθεί ότι είστε πολύ τυχεροί ή ότι είστε συμβατοί με τον χρήστη.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους είμαι παθιασμένος με το Daytona είναι πιθανώς επειδή έχει ένα στοιχείο πολυτέλειας σε αντίθεση με άλλα σπορ μοντέλα. Τώρα, η νέα θήκη εφαρμόζεται και στο σπορ μοντέλο, αλλά δεν υπήρξε ποτέ θήκη που να έχει γυαλιστεί σε άψογο φινίρισμα ενώ τονίζει τη συνολική λάμψη. Ένα γυαλιστερό πλαίσιο και ταχύμετρο που δείχνει λίγο αγέρωχο, μια γυαλιστερή θήκη, ένα συμπαγές βραχιόλι και ένα στιβαρό κούμπωμα. Ακόμα κι αν είναι το ίδιο Rolex, οι άνθρωποι με έντονο μάτι φαίνεται να έχουν παρατηρήσει ότι λέω ότι είμαι διαφορετικός.
Η θήκη Oyster λέγεται ότι ταιριάζει πολύ με έναν χρονογράφο, και επίσης ταιριάζει όμορφα με έναν χρονογράφο, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, υπάρχουν μερικές πολύ έξυπνες παραλλαγές. Η θήκη του χρονογράφου έχει ασύμμετρο σχήμα ανάλογα με το σχήμα της θήκης (κυρίως με προστατευτικό κορώνας) επειδή το κουμπί και η κορώνα του χρονογράφου στα δεξιά είναι στριμωγμένα μεταξύ τους, γεγονός που την πιέζει πολύ. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αν κοιτάξετε τις ωτίδες αριστερά και δεξιά με το χέρι του χρονογράφου να χωρίζει το καντράν, μπορείτε να δείτε ότι το πλάτος της δεξιάς ωτίδας είναι στενότερο από το αριστερό. Έγιναν ανεπαίσθητες αλλαγές λαμβάνοντας υπόψη την τοποθέτηση του δεξιού πλήκτρου chrono, το οποίο φαίνεται να αποτυπώνει τέλεια τον χρονογράφο χωρίς να επιβαρύνει τις γραμμές της κομψής θήκης Oyster. (Το αντίθετο είναι η περίπτωση του χρονογράφου της Omega, αλλά δεν θα το αναφέρω στην κριτική και θα συγκρίνω τα δύο αργότερα)
Η διάταξη του μετρητή με διάταξη tricompax 3, 6 και 9 φαίνεται οπτικά πολύ σταθερή. Το μετρητή 30 λεπτών στις 3 η ώρα, το μόνιμο δεύτερο χέρι στις 6 η ώρα και το 12ωρο μετρητή στις 9 η ώρα. Στις 12 η ώρα, η κορώνα Rolex επικαλύπτεται με τα βέλη του χεριού του χρονογράφου για να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον σχήμα, με πυκνή γραφή από κάτω. Το καντράν έχει μετρητές, ευρετήρια και διάφορες εκτυπώσεις, που είναι τόσο σφιχτές όσο το στροφόμετρο της στεφάνης.
Τώρα, φαίνεται ότι η αντοχή στο νερό στα 100 μέτρα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση κουμπιών βιδών. Αλλά είναι σε αυτό το βιδωτό κουμπί που προσθέτει μια γραμμή στο Daytona: «Oyster». Χωρίς αυτό το βιδωτό κουμπί, που σημαίνει την εξέλιξη της στεγανοποίησης, θα φαινόταν πολύ άδειο. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να χαλαρώσω το βιδωτό κουμπί για να ενεργοποιήσετε τον χρονογράφο, αλλά έχω μια περίεργη αίσθηση ότι ανοίγω τη στιβαρή θήκη Oyster.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *